Noord-Amerika
>
Verenigde Staten
15 dagen
VANAF
1765
Geniet van een verblijf te midden de meest adembenemende sites van het Amerikaanse Westen. Ontdek de Grand Canyon, Bryce Canyon, Yosemite en ook legendarische steden zoals Los Angeles, San Francisco en Las Vegas.
WINGS NATIONAL WONDERS
Wings National Wonders. 15 dagen/14 nachten.

DAG 1 AANKOMST LOS ANGELES

Meteen na aankomst, ophalen van de huurwagen en intrek inhet gereserveerde hotel.

DAG 2 LOS ANGELES

Ontdek het Hollywood en Beverly Hills van vroeger envandaag. Bezoek Universal Studios, de Walk of Fame, Kodak Theater, NBC Studios,het spiksplinternieuwe Paul Getty Museum...

DAG 3 LOS ANGELES - LAS VEGAS - 440 KM

U verlaat de kust en rijdt via de San Bernardino Mountainsnaar Barstow. Iets verder kan u het spookstadje "Calico" verkennen. Daarnadoor de Mojave-woestijn naar Las Vegas, stad van de all day/all nightactiviteiten.

DAG 4 LASVEGAS - GRAND CANYON - 480 KM

Vandaag vroeg op pad. Start met een bezoek aan dewereldberoemde Hoover Dam. Verder via het prachtige Lake Mead tot aan de GrandCanyon. Onderweg kan u een side trip voorzien naar de spectaculaire 'Skywalk'aan de West rim van de Canyon. U komt wellicht net op tijd voor eenspectaculaire zonsondergang aan de South Rim. Logies in één van de lodges bijde ingang van het park.

DAG 5 GRAND CANYON - KAYENTA - 310 KM

's Morgens kan u de voornaamste "viewpoints" vande Grand Canyon ontdekken. Een eventuele tocht per helicopter kan op voorhandgereserveerd worden. Vervolgens via Desert View door het NavajoIndian Reservation naar Kayenta toegangspoort tot Monument Valley.

DAG 7 KAYENTA - MOAB - 280 KM

Het decor van diverse "Wild West"-films vindt u hier ongetwijfeld in Monument Valley. In de namiddag reist u verder tot "Valley of the Gods", Church Rock en naar "Needles Overlook" vooraleer in Moab aan te komen. Twee absolute toppers vandaag: Arches NationalPark met ongelooflijke bruggen-constructies in steen en het indrukwekkendeCanyonlands National Park met de meanders van de beroemde Colorado-rivier.Jeep-tours en rafttrips vormen hier het echte avontuur.

DAG 8 MOAB - BRYCE CANYON - 425 KM

Een lange maar avontuurlijke tocht door Capitol Reef en deEscalante Canyons. Een nieuw film- en fotodecor vindt u ongetwijfeld in BryceCanyon National Park, één van de mooiste en kleurrijkste canyons van Amerika.

DAG 9 BRYCE CANYON - ZION/ST. GEORGE - 210 KM

In de voormiddag, uitgebreide wandeling en bezoek van BryceCanyon. Nadien reist u via Mount Carmel Junction door het rustige, groene ZionNational Park om deze dag te eindigen in het Mormonenstadje St. George.

DAG 10 ST. GEORGE - DEATH VALLEY - 400 KM

U volgt Hwy.15terug naar Las Vegas en houdt nog even halt bij Valley of Fire en Lake Mead.Via enkele schrale en verlaten Indianendorpjes komt u aan te Death Valley, hetsnikhete hart van California.

DAG 11 DEATH VALLEY - MAMMOTH LAKES - 375 KM

Van het dorre woestijnlandschap maakt u de overgang naar hetfrisse groen van het mooie bergstadje Mammoth Lakes. Kabelbanen en chaletsgetuigen van een bloeiende winter- en zomeractiviteit.

DAG 12 MAMMOTH LAKES - YOSEMITE NATIONAL PARK  210 KM

Over de Tioga-pass op een hoogte van meer dan 3000m. vindt uaan de andere kant van het gebergte een schitterend park met indrukwekkendewatervallen, adembenemende panorama's, prachtige wandelingen. Geniet er tenvolle van de rust en de natuur. (Alternatieve route indien de pass gesloten zouzijn).

DAG 14 YOSEMITE NATIONAL PARK - SAN FRANCISICO - 305 KM

Gebruik de ochtend voor een laatste verkenning en verlaathet park via Big Oak en Oakdale in de richting van San Francisco. In denamiddag maakt u een eerste verkenningtocht door deze boeiende stad waar "cable-cars"voor uitstekend vervoer zullen zorgen. Tijd voor een uitgebreid bezoek. Niet temissen: Chinatown, Fisherman's Wharf, de Golden Gate Bridge, de JapaneseTeagarden, Union Square, de vele grote winkelcentra, een boottocht naarAlcatraz of Sausolito of gewoon maar wat wandelen door de vele etnische wijkenvan de stad....

DAG 15 VERTREK SAN FRANCISCO

Einde van deze rondreis, inleveren van de wagen voor uwvertrek of eventuele verlenging naar keuze, mits supplement

INBEGREPEN

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks)volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantalreizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underagechauffeurs toegevoegd worden),
 • Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die nietin dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzienDouble/Twin: Compact
 • Triple:Intermediate
 • Quadrupleen 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mitsprijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgensde welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten eenRoadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover delokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zonietoverzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnengedownload worden)

NIET INBEGREPEN

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA)of Eta (Canada).
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijsindien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet(oude modellen)
 • Vliegtuigtickets,luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bijbevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die doorsommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering,Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroadsen toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extraexcursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs,enz.