Azië
>
Japan
8 dagen
VANAF
2282 EUR
Japan in vogelvlucht
9-daagse individuele rondreis -Railpass inclusief -Tokyo-Hakone-Kyoto.

Dag 1 : Brussel - Tokyo

Vertrek vanuit Zaventem met All Nippon Airways naar Tokyo.

Dag 2 : Tokyo

Aankomst te Narita Airport en transfer per shuttle bus naar het hotel Shiba Park***. Vrije avond en eerste verkenning van de stad.

Shiba Park hotel

Dag 3 : Tokyo (o)

Vrije dag. Onze suggestie: ontdek de stad aan de hand van uw Pasmo pass. Begin de dag in Asakusa, waar u een glimp kunt opvangen van hoe Tokyo er honderden jaren gelden uitzag. U zal er de geluiden en geuren ervaren die horen bij deze eeuwenoude
omgeving. Bezoek er de iconische tempel Sensoji; een ‘must see’. Verder langs de rivier de Sumida kunt u per boot of per trein naar de Hamarikyu-tuinen gaan. Daar kunt u genieten van een kopje authentieke matcha-thee. Vanuit Shimbashi gaat u verder naar Omotesando en Harajuku waar u onder de indruk zal zijn van de verschillende kledingstijlen en de hippe mensen. Vanuit de drukte kunt u naar de rust en het Meiji jingu-altaar en het omliggende park gaan. Optioneel: stadstoer in internationaal gezelschap met Engelstalige gids. (zie detail p.7: dag 3).

Dag 4 : Tokyo (o)

Vrije dag. Onze suggestie: Wandel tussen de wolkenkrabbers van het financiële district van Marunouchi. Zie er de supersnelle shinkansen-treinen vertrekken vanaf het station van Tokyo, dat voor het eerst werd geopend in 1914. Breng daarna een bezoek aan de wijk van Ginza met de meest exclusieve winkels op het gebied van kledij, cosmetica, sierraden en andere luxe producten. Als u niet van mode houdt, maar van electronica of manga en anime, kunt u kiezen om de elektrische stad Akihabara te bezoeken. ’s Avonds kunt u de torens van de Tokyo Metropolitan Government Building beklimmen voor een panoramisch zicht over de stad of eindig met de bruisende wijk Shibuya en het bekendste kruispunt van Tokyo. Alternatief: ga met uw JR Pass naar de prachtige tempels van het Nikko heiligdom (UNESCO werelderfgoed ), gelegen in een bijzonder mooi natuurpark.

Dag 5 : Tokyo - Hakone (o-a)

Vertrek per trein (Odakyu Railways) vanuit Shinjuku station met de Hakone Free Pass naar Odawara. U reist verder naar Hakone, dat vooral bekend als uitvalsbasis voor een bezoek aan Mount Fuji. Deze stad is ook ‘the place to be’ als u zich wilt ontspannen in warmwaterbronnen. Met uw Hakone Free Pass kunt u de omgeving van Mt. Fuji verkennen. Neem de bus naar het vijfde station van Fuji-san, Japans heilige berg of maak een cruise op het Ashi meer en een spectaculaire rit met een kabelbaan over het zwavelhoudend Komagatake gebergte. Intrek in het hotel Pax Yoshino***, traditioneel hotel met Japanse kamers, tatami matten en ‘onsen’ (warmwaterbronnen).

Dag 6 : Hakone - Kyoto (o)

Verdere ontdekking van de regio Hakone alvorens de sneltrein naar Kyoto te nemen. Bij aankomst in Kyoto wandelt u naar het hotel New Miyako****, gelegen naast het station. Vrije tijd om u onder te dompelen in de sfeer van de oude hoofdstad in het district rond Pontocho. In deze smalle straat vindt u veel restaurants met een breed aanbod, variërend van goedkope yakatori tot de traditionele keuken van Kyoto. Aan de andere kant van de rivier ligt de Gion met zijn geisha wijk en bekend om zijn vele traditionele houten machiya huizen.

Dag 7 : Kyoto (o)

Vrije dag. Onze suggestie: vandaag kunt u het Heian heiligdom bezoeken, evenals de
Kiyomizu dera tempel, waarvan het enorme terras op palen een prachtig uitzicht over de stad biedt. Wandel nadien door de kronkelende steegjes in de buurt. Bezoek na de middag het beroemde Gouden Paviljoen en de Ryoanji tempel, beroemd om zijn rotstuin, representatief voor de Zen filosofie. Optioneel: stadstoer in internationaal gezelschap met Engelstalige gids (zie detail p.7: dag 9).

Dag 8 : Kyoto (o)

Vrije dag. Onze suggestie: bezoek het Nijo kasteel uit 1603, residentie van de shoguns en prachtig voorbeeld van de feodale architectuur. In de namiddag kunt u per trein naar Nara met uw JR pass voor een bezoek aan de Todaji tempel uit 752 met zijn gigantisch Boeddhabeeld. Aansluitend bezoek aan het Kasuga shinto heiligdom en het hertenkamp. Indien er nog tijd rest, bezoek dan zeker het Fushimi Inari Schrijn met zijn duizenden rode poortjes verspreid over Mt. Inari. De vosjes staan symbool voor de godheid van de oogst.

Dag 9 : Kyoto - Osaka - Tokyo - Brussel

Vroege transfer naar de luchthaven van Osaka (Itami) voor de binnenlandse ANA vlucht naar Tokyo Narita en aansluiting op de rechtstreekse vlucht met ANA naar Brussel.

o= ontbijt a= avondmaal

Extra info

Inbegrepen

 • Lijnvlucht met All Nippon Airways (K-klasse).
 • Luchthaventaksen en fuel.
 • Suica Transport pass met waarde van 1500 JPY.
 • Free Hakone Pass voor 2 dagen.
 • Treinticket Odawara-Kyoto, 2de klasse.
 • Kansai Railpass voor 2 dagen.
 • 7 nachten in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van kamer en ontbijt.
 • Avondmaal in de ryokan in Hakone.
 • Documentatiemap per kamer met uitgebreide informatie.

Niet inbegrepen

 • 7-daagse Japan Railpass in 2de klasse.
 • Overige maaltijden.
 • Bezoeken en ingangsgelden.
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken.
 • Annulerings- en of bijstandsverzekering.
 • Bagage koerier service.
 • Optionele excursies:
  Tokyo in internationaal gezelschap: € 130 p.p.
  Kyoto in internationaal gezelschap: € 135 p.p.

Opmerking

 • Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving
  gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.
 • De prijzen in Japan kunnen onderhevig zijn aan
  koerswijzigingen en tussentijdse prijsaanpassingen door
  onze leveranciers. Alle genoemde prijzen zijn dus onder
  voorbehoud van wijzigingen.