Noord-Amerika
>
Verenigde Staten
15 dagen
VANAF
1087 EUR
Florida - The Sunshine State
15- daagse Fly & Drive door Florida

DAG 1 AANKOMST FLORIDA (ORLANDO)

Na aankomst op de luchthaven van Orlando, haalt u de wagenop in het verhuurkantoor van ALAMO en daarna rijdt u naar het gereserveerdehotel. Vrije tijd en logies.

DAG 2 KENNEDY SPACE CENTER - DAYTONA - ORLANDO - 355 KM

Vandaag verlaat U Orlando en rijdt u naar de Atlantischekust voor een uitgebreid bezoek aan het beroemde NASA Space Center. Wie uitMiami komt, volgt de Atlantische Oceaan tot Cape Kennedy en reist daarna verdertot Orlando. Vanuit deze NASA basis vertrok o.a Apollo 11 om de eerste mens opde maan te zetten en van hieruit werden de Space shuttles gelanceerd. Tijdenseen georganiseerde busrit komt u voorbij de lanceerplatforms en het beroemdeVehicle Assembly Building. Bij het Visitor Center kan u een aantal stukken vande eerste Saturnus rakketen bewonderen alsook even plaats nemen in één van degebruikte Space Shuttles. Bij de ingang mag een bezoek aan de Astronaut Hall ofFame zeker niet ontbreken. EN... indien er u vandaag nog wat tijd rest, dan kanu ook een extra bezoek aan Daytona Beach (Museum of Speed) inplannen. Terugnaar Orlando voor logies.

DAG 3 ORLANDO - UNIVERSAL STUDIOS

Vandaag stellen wij een bezoek aan de beroemde UNIVERSALSTUDIOS en/of ISLAND of ADVENTURE voor. Een absolute "must". Tientallen adembenemende attracties enshows: Revenge of the Mummy, Earthquake, Back to the Future, Jurassic Park,Twister, E.T., Shrek 4-D, Men in Black, stuntshows en veel meer. Voorwie houdt van wat extra actie dan is Island of Adventure 'the place to be'. Hiervindt u ook het magische park van Harry Potter en een goed anderhalf jaargeleden opende Universal VOLCANO BAY, een schilderachtig paradijs bestaande uit4 themagebieden, elk geinspireerd op de diverse Polynesische Eilanden enculturen. Het middelpunt van het park wordt gevormd door 'Krakatau' een vulkaandie overdag watervallen spuwt en die 's nachts veranderen in lavastromen. Hetis de perfecte plaats voor een relaxe afsluiter van een goed gevulde dag.

DAG 4 ORLANDO - SEA WORLD

Voor vandaag wacht er u een andere leuk attractiepark, nl.SEAWORLD. Een schitterend park dat u laat kennis maken met het onderwaterleven: prachtige shows van orka’s, dolfijnen, zeehonden,... Hou uw hart vasttijdens 'Wild Arctic' en bij het naar beneden schuiven op het water bij'Journey to Atlantis'. Voor wie geen schrik heeft van achtbanen dan zijn deMANTA, MAKO en KRAKEN zeker uw ding. De twee laatste zijn razendsnelleachtbanen en bij de MANTA hangt u in een harnas onder de rails en zweeft doorde lucht en boven het water. Voor wie het wat rustiger wenst, dan is erANTARTICA, de wereld van de pinguins met een indoor ride en info over het levenvan deze prachtige dieren.

DAG 5 ORLANDO - DISNEYWORLD'S MAGIC KINGDOM

Vandaag keert u even terug naar uw kinderjaren : bezoek aanDisney's eerste pretpark, nl. MAGIC KINGDOM. Welkon in het land waar olifantenkunnen vliegen, waar theekopjes dansen en waar sprookjesprincessen(Sneeuwwitje) echt bestaan. Neem deel aan de MOVE IT - SHAKE IT, CELEBRATE IT,straat parade waar Disney figuren door Main Street paraderen. Rij met de Doombuggy door 'Haunted Mansion' en zeil met Captain Jack Sparrow op het schip vande Pirates of the Caribbean. Raak je frustraties kwijt in Space Mountain enduik naar beneden in Splash Mountain. Dit wordt beslist een onvergetelijke dag.

DAG 6 ORLANDO - DISNEYWORLD'S EPCOT CENTER

Vandaag gaan we opnieuw naar DISNEY maar nu voor een bezoekaan EPCOT Center. Dit indrukwekkende park bestaat uit 2 delen, enerzijds WORLDSHOWCASE en anderzijds FUTURE WORLD. Reis naar een land vol verbeelding en dewereld rond in de diverse paviljoenen van o.a. Mexico, Japan, Canada, Italië,Noorwegen.... Groet Nemo en zijn vriendjes tijdens een onderzee's avontuurgeinspireerd op de film 'Finding Nemo', maak een praatje met een heel bekendezeeschilpad, maak een testrit in Disney's langste en snelste attractie: TestTrack en blijf vandaag nog ietsje langer in het park en sluit deze mooie dag afmet de spetterende "Illuminations" Show.

DAG 7 ORLANDO - ST. PETERSBURG/CLEARWATER BEACH - 180 KM

Op weg naar de krijtwitte stranden van St. Petersburg Beachof Clearwater Beach kan u het prachtige park van Cypress Gardens en/of Legolandbezoeken. Beide parken bevinden zich te Winter Haven, ten zuiden van Orlando ineen mooi natuurgebied en in Legoland kunnen de kinderen hun hartje ophalen ineen origineel waterpark. Eens aangekomen in Tampa dient u beslist een halte tevoorzien aan het Afrikaanse themapark BUSCH GARDENS. Meer dan 2000 exotischedieren, live shows, adembenemende rollercoasters en veel meer. In de MirageCanteen wordt u teruggebracht naar het Amerika van de jaren 40 met muziek endans.... Na de drukte van Orlando vindt u vanavond rust en ontspanning aan hetstrand.

DAG 8 ST. PETERSBURG/CLEARWATER BEACH

In St. Petersburg vindt u weinig of geen wolkenkrabbers,maar voornamelijk lage bebouwing. Dit draagt bij aan de ontspannen uitstralingvan de stad. Naast lekker genieten van de zon aan het strand of in één of anderhet park, kan u er ook wat cultuur opsnuiven. Zo heeft de stad verschillendemusea. De bekendste daarvan is het Dalí Museum, met de grootste collectie Dalíkunstwerken ter wereld. De stad staat ook bekend om zijn lange pier met heelwat shopping faciliteiten. Deze prachtige kustregio van St. Petersburg enClearwater heeft meer dan 50 kilometer aan witte stranden. Dit zijn zoweltoeristische stranden als natuurgebieden met brede duinen. In het noorden vindje bijvoorbeeld Honeymoon Island en ten zuiden daarvan liggen de toeristischestranden als Sand Key en Indian Rocks Beach. Helemaal in het zuiden bevindtzich het beschermde natuurgebied van Fort De Soto Park. Dus: genieten maar!

DAG 9 ST. PETERSBURG/CLEARWATER BEACH - FORT MYERS/NAPLES -260 KM

Er is een overvloed aan attracties op weg naar het zuiden: Sarasota enomgeving is altijd al een soort cultureel centrum geweest - een mekka voorschrijvers, artiesten en gerespecteerde culturele verenigingen. Hier bevindtzich het beroemde J. Ringling Museum met het indrukwekkende huis 'Ca'D'Zan (inVenetiaanse stijl gebouwd paleis) en de Mary Selby Botanical Gardens. Verderzuidwaarts komt u aan te Fort Myers en mag een bezoek aan het historischeThomas Edison Home zeker niet ontbreken. De "Lee Island Coast"waartoe Fort Myers, Sanibel en Captiva behoren staat bekend om de bredeschelpenstranden en heel veel vogels en schildpadden vinden dit 'het paradijs'.Logies ofwel in de familiebadplaats Fort Myers of in het drukke en"rijkere" Naples.

DAG 10 FORT MYERS/NAPLES

Vandaag een dagje heerlijk ontspannen aan zee of rond hetzwembad, genieten van een boottocht, schelpen zoeken op de stranden van Sanibelen Captiva, een trip door de Everglades Wonder Gardens, enz. Indien u houdt vangolf dan kan u terecht bij tientallen clubs in en rond Naples en Fort Myers enwanneer u dit of tennis of zeilen of andere watersporten even voor bekekenhoudt, dan kan u aangenaam verpozen in de exclusieve boetieks en restaurantsvan Fifth Avenue South of Third Street in Naples.

DAG 11 FORT MYERS/NAPLES - KEY LARGO/ISLAMORADA - 300 KM

Tijdens uw tocht door het Big Cypress National Reserve, houeven halt voor een bezoek aan Miccosukkee Indian Village en hier krijgt u degelegenheid om een opwindende trip met een AIRBOAT te maken. In de buurt bijShark Valley kan u een tram nemen die u naar een uitkijktoren brengt van waar ueen fraai uitzicht krijgt over het moeren en de eilandjes met bomen (hammocks)die er bovenuit steken. Iets ten westen van Homestead vindt u de toegang tothet uitgestrekte park van de Everglades. Er is maar één weg (61 km lang) die utot het uiterste puntje van het park brengt en laat kennismaken met dit unieknatuurgebied. Reigers, pelikanen, schildpadden, alligators enz... houden ugezelschap. Na dit bezoek rijdt u verder zuidwaarts tot Key Largo. Ga snorkelenof maak een trip met een glassbottom boat in het domein van John PennekampCoral Reef.. dit is dé 'place to be' voor wie het geheimzinnig leven onderwater, scheepswrakken en prachtige riffen wil ontdekken.

DAG 12 KEYLARGO/ISLAMORADA - KEY WEST - 200 KM

Volg deOverseas Highway zuidwaarts tot Key West. Bij Islamorada vindt u hetprachtige park Theatre of the Seas dat zeker een bezoekje waard is en rij danverder tot u de typische "Caraïbische sfeer" van Key West opsnuift.Geniet van deze charmante stad tijdens een rit met de Old Town Trolley of aanboord van de Conch Tour Train. Bezoek het huis van Hemingway en de pittoreske"Duval Street", ga vissen, scuba-duiken of huur een fiets.... en quarestaurants en bars komt de 'internationale' allure nergens beter tot zijnrecht dan hier.

DAG 13 KEYWEST - MIAMI BEACH/ FORT LAUDERDALE - 280 KM

Terug viade Overseas Highway richting Miami. Ten zuiden van de stad kan u extrastops voorzien o.a. aan Coral Castle, het mooie Vizcaya Castle, Parrot Jungle,of voorzie een 'shopping' stop aan BAYSIDE, gelegen vlakbij de cruise-terminal.En er komen steeds nieuwe en interessante attracties bij zoals de kleurrijkemuurdecoraties in Wynwood en voor een aangenaam 'terrasje' en lekker eten kan uterecht in de pittoreske buurt van Coconut Grove

DAG 14 MIAMI BEACH/ FORT LAUDERDALE

Vandaag kan u ofwel heerlijk ontspannen bij het zwembad ofop het strand, een shopping trip plannen of meer van deze dynamische badplaatsgaan ontdekken. De combinatie van zon, zee en de prachtige geschilderde ARTDECO gebouwen vormen het ideale decor voor uw foto's en films. In het SeaAquarium kan u met de kinderen terecht voor een achttal show met dolfijnen enorka's en 's avonds kan u terecht in de winkeltjes, terrassen en restaurantsvan Lincoln Road, een stukje autovrij Miami waar het prettig vertoeven is alsafsluiter van deze prachtige trip. Indien u van Orlando vertrekt, rijdt u in denamiddag tot daar en logeert u deze laatste nacht in de omgeving van deluchthaven.

DAG 15 VERTREK UIT MIAMI

Vrije voormiddag, eventueel snel nog wat winkelen en daarnrit naar de luchthaven en inleveren van de huurwagen. Einde van dezefantastische trip. Terugvlucht of individuele verlenging mogelijk mitssupplement.

INBEGREPEN

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks)volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantalreizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underagechauffeurs toegevoegd worden),
 • Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die nietin dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzienDouble/Twin: Compact
 • Triple:Intermediate
 • Quadrupleen 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mitsprijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgensde welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten eenRoadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover delokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zonietoverzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnengedownload worden)

NIET INBEGREPEN

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA)of Eta (Canada).
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijsindien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet(oude modellen)
 • Vliegtuigtickets,luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bijbevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die doorsommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroadsen toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extraexcursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs,enz.