Azië
>
Vietnam
14-daagse individuele rondreis met chauffeur
VANAF
2.980
Vietnam : de complete rondreis
De hoogtepunten van Vietnam

Dag 1 Brussel - Parijs CDG - Saigon

Vertrek vanuit Brussel Zuid naar Parijs CDG voor de aansluitende Vietnam Airlines vlucht naar Saigon.

Dag 2 Saigon (m)

Aankomst en onthaal in de vroege morgen. Onthaal door de lokale correspondent en transfer naar hotel Silverland Jolie****. Lunch in het centrum. In de namiddag bezoek aan het kloppend hart van de stad met drukke boulevards en kleurrijke koloniale architectuur met o.m. het centraal postgebouw, het theater, de Notre Dame kathedraal, de ChineseCho Lon markt en de tempel van Thien Hau, gewijd aan de beschermgodin van de zeelieden. Tot slot bezoek aan het War Remnants Museum. Hier komt u alles te weten over de belevenissen tijdens de Vietnam Oorlog.

Dag 3 Saigon - Tay Ninh - Cu Chi Tunnels - Saigon (o-a)

Prachtige landschappen, prachtige natuur, cultuur en geschiedenis staan vandaag allemaal op het programma. We bezoeken een aantal van de overblijfselen van de Vietnam-oorlog. Bezoek aan de Cao Dai tempel in Tay Ninh, een combinatie van het boeddhisme, taoïsme, confucianisme, christendom en islam waardoor het een unieke aantrekkingskracht heeft. In de namiddag bezoek aan de Cu Chi tunnels. De tunnels werden gebouwd door de Viet Cong guerrilla en vormden een labyrint gelegen onder de Amerikaanse basis. Ze werden gebruikt voor verrassingsraids en om te ontkomen aan luchtaanvallen. De tunnels zelf strekken zich uit over 200 kilometer. Avondmaal in een drijvend restaurant.

Dag 4 Saigon - Ben Tre - Cantho (o-m)

Na het ontbijt, transfer naar Ben Tre (2 uur rijden). Bezoek aan een bakstenenfabriek om te zien hoe je stenen kunt maken volgens de methode van de lokale mensen. Hierna boottocht op de AnHóa-rivier en bezoek aan een workshop over het maken van kokos snoepen. De boottocht gaat verder langs de palmkreek, zodat je de dagelijkse activiteiten van de mensen langs de rivier kunt bewonderen. Middagmaal bij een lokale familie. In de namiddag wandeling naar de rivier waar u verder vaart op de BaLai rivier. Hierna transfer naar Can Tho, de grootste stad van de Mekong Delta. Installatie in hotel TTC Can Tho****.

Dag 5 Can Tho - Saigon - Da Nang - Hoi An (o-m)

Na het ontbijt, boottocht doorheen de drijvende markten in Caï Rang, een van de grootste in de Mekong delta. Vervolgens keren we terug naar de luchthaven van Saigon voor de binnenlandse vlucht naar Da Nang. Bij aankomst transfer naar Hoi An en installatie in hotel Rosemary****.

Dag 6 Hoi An - My Son - Hoi An (o-m)

In de voormiddag excursie naar My Son, een archeologische site van uitzonderlijke waarde, door de Unesco beschermd als werelderfgoed en de belangrijkste en oudste Cham vesting in Vietnam. Terugkeer naar Hoi An. Bezoek aan het oude Cham stadje Hoi An, een pittoresk havenstadje met smalle straatjes, oude kaaien en typische 17e en 18e eeuwse Chinese en Japanse koopmanshuizen. Wandeling door het oude centrum tot aan de Japanse brug en de tempels van de Chinese clans. Middagmaal in een lokaal restaurant en terugkeer naar uw hotel. Vrije namiddag.

Dag 7 Hoi An - Hue (o-a)

Vrije voormiddag of u kunt een optionele excursie bijboeken: Excursie naar Ba Na Hill (januari tot oktober) - Prijs per persoon: € 70

Bezoek aan de Golden Bridge dat gelegen is in de groene heuvels van Ba Na. Hier kunt u wandelen over een gouden brug op 1400 meter boven zeeniveau. De brug wordt gedragen door twee gigantische stenen handen. In de namiddag vertrek naar Hue met onderweg bezoek aan het Cham museum in Danang. Bij aankomst installatie in Eldora****. Avondmaal in een lokaal restaurant, gevolgd door een muzikale boottocht met op de achtergrond een onvergetelijk schouwspel van vlottende kaarsjes op de Parfum rivier.

Dag 8 Hue (o-m)

Boottocht op de Parfum rivier en bezoek aan enkele belangrijke historische monumenten langs de rivier: de pagode Thien Mu, een van de oudste in Hue. Hierna bezoek aan de monumentale grafmonumenten van de keizers Minh Mang en Tu Duc. Vegetarische lunch in een pagode. Bezoek aan de Citadel, de Verboden Stad, gebouwd naar het model van Peking en een bezoek aan de Dong Ba markt.

Optionele Vespa rit (april tot september) - prijs per persoon: € 65 Van 16u tot 18u rit per vespa. Deze tour is de perfecte optie voor bezoekers die op zoek zijn naar een leuke tour in de stad Hue.

Dag 9 Hue - Hanoi (o-a)

’s Morgens transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Hanoi. Bij aankomst, onthaal en transfer naar hotel O’Gallery Premier****. Bezoek aan het Ho Chi Minh mausoleum, de Eén Pilaar pagode, de tempel van de Literatuur, de St. Jozef’s Kathedraal, het etnologisch museum, het Meer van het Zwaard, het gewezen paleis van de gouverneur, de Paul Doumer brug. Om 18u vertrek voor een street food tour door de oude stad ook gekend als de wijk der 36 ambachten. Hier komt u alles te weten over de vietnamese keuken.

Dag 10 Hanoi - Halong Bay (o-m-a)

Transfer naar Halong, een van de mooiste plaatsen in Zuidoost-Azië. De baai is een UNESCO werelderfgoed site. Rond de middag inscheping op een traditionele jonk. Lunch aan boord. Cruise in de baai tot zonsondergang. Aan boord kan u deelnemen aan een partijtje vissen. Daarna bezoek aan verschillende grotten. Diner en overnachting aan boord van de Peony cruise.

Dag 11 Halong Bay - Ninh Binh (o-m)

Na het ontbijt aan boord, worden de bezoeken verder gezet aan de eilandjes en de grotten. Lunch aan boord en ontscheping. Rit naar Ninh Binh en installatie in hotel Hidden Charm****.

Dag 12 Ninh Binh - Hanoi (o-m)

Tijdens de voormiddag prachtige boottocht per sampan door het landschap van Karst bergen en rijstvelden. Deze poëtische omgeving met grillige rotsen is te vergelijken met de Baai van Halong maar dan op het land en kleiner. Verder is er de mogelijkheid om de omgeving per fiets te ontdekken. Na het middagmaal terugkeer naar Hanoi met onderweg bezoek aan de tempels Dinh Tien Hoang en Dai Hanh. Installatie in uw hotel. ‘s Avonds marionetten spektakel op het water.

Dag 13 Hanoi - Parijs CDG (o-m)

In de voormiddag verder bezoek. Na het middagmaal is er vrije tijd tot vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Parijs CDG.

Dag 14 Parijs CDG - Brussel

Aankomst en aansluiting naar Brussel Zuid.

INDIVIDUELE RONDREIS

14 dagen/11 nachten - Prijs per persoon

Vertrek: elke vrijdag en zondag

(andere dagen op aanvraag)

Vertrek tussen 2 deelnemers

01/11/19-17/12/19      € 2.775

18/12/19-05/01/20 op aanvraag

06/01/20-25/06/20*    € 2.980

26/06/20-20/08/20      € 3.240

21/08/20-31/10/20      € 2.980

* Tarief niet geldig voor verblijven tussen 24/01 en 28/01

• Supplement single: € 535

• Minimum 2 deelnemers

Inbegrepen

- Vluchten met Vietnam Airlines (T-klasse).

- Luchthaventaksen en fuel.

- 11 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.

- Maaltijden zoals vermeld.

- Engels- of Franssprekende lokale gidsen.

- Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven

in het programma met a/c wagen met chauffeur.

- Documentatiemap per kamer.

Niet inbegrepen

- Persoonlijke uitgaven zoals dranken en overige maaltijden.

- Visumkosten.

- Gebruikelijke fooien.

- Annulerings- en of bijstandsverzekering.

Opmerkingen

- Hotels kunnen vervangen worden, waarbij wij streven

naar dezelfde categorie.

- Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving

gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.