Reizen De Strycker
Wie zijn we?
Een familiebedrijf dat opteert voor een persoonlijke aanpak van elke reis.
'Door onze jarenlange ervaring en uitgebreide productkennis kunnen we, naast de klassieke pakketreizen, ook vlot programma's à la carte uitstippelen.'

Het begon allemaal met Florent De Strycker die in 1920 begon met het vervoer van zieken ,na de 2° wereldoorlog  schakelde hij over op taxi en ceremoniewagen. 

In1951 kocht hij zijn eerste autocar voor het zogenaamde ‘klein toerisme’, en niet in het minst voor het vervoer van de spelers van Racing Lokeren het latere Sporting Lokeren waarvan hij levenslang bestuurslid was,… het begin van Autocars De Strycker.

In de jaren ’60 nam zoon Etienne De Strycker het bedrijf over, hij breidde het bedrijf uit met zowel autocars als schoolbussen en had een eigen programma van zowel binnenlandse als buitenlandse reizen.

Vanaf1975 waren ook Etiennes zoon, Eddy en diens echtgenote, Monique De Clerck actief in het familiebedrijf.  

8 jaar later, in 1983, startte het dynamische koppel met de uitbating van een volwaardig reisbureau op de Markt in Lokeren, dat naast het aanbod van de door henzelf georganiseerde reizen ook een volledig gamma aan reizen van Belgische en internationale touroperators aanbood.  

Vanaf1984 laat Etienne De Strycker het autocarbedrijf volledig aan zijn zoon en schoondochter over. BVBA Reizen De Strycker was geboren.  

In de loop der jaren wordt de naam ‘Reizen De Strycker’ een vaste waarde in het Lokerse bedrijfsleven en ver daarbuiten! 

Van1997 tot 2011 is Reizen De Strycker ook aanwezig in Oudenaarde en zet daar de activiteiten van Autocars en Reisbureau De Coster verder. 

In 2002namen Eddy en Monique de reisorganisator SEF Travel over, deze firma was voor hen geen onbekende aangezien zij met hun autocars reeds jarenlang reizen uitvoerden voor mevrouw Dewigne.  SEF Travel stond toen voor “Schools in English Families” en was actief over gans België.  Oorspronkelijk was de leiding in handen van Monique (+), zij werd bijgestaan door bediende Josée (+) die van thuis uit werkte in Alsemberg. 

In2005 kwam zoon Emerald het team vervoegen, de 4° generatie; meteen kreeg ook de naam “SEF” een andere betekenis nl. “Schools in European Families” en werd het aanbod aanzienlijk uitgebreid qua bestemmingen en doelgroepen.  Mede door de koppeling met het reisbureau werd het aanbod uitgebreid over gans Europa en zelfs daarbuiten, naast de inzet van de eigen autocarvloot werden ook reizen met andere vervoermiddelen georganiseerd. 

SEF Travel staat voor verzorgde groepsreizen voor zowel scholen als senioren en alle mogelijke andere verenigingen. Een waaier van keuze: taal of natuur, sportief of  in stijl, cultuur of gastronomie, het kan allemaal en steeds met maximale aandacht voorde eigen wensen van de groep. 

In 2017 werden de autocars ondergebracht in een partnervennootschap “BusenCo” met een vloot van meer dan 80 voertuigen die instaan voor toerisme, personeels-en leerlingenvervoer. 

Heden ten dage wordt de leidingwaargenomen door Emerald De Strycker, daarin bijgestaan door Ingeborg (SEF Travel) – Sofie, Ellen en Yris (reisbureau).